• STÍLUSAJÁNLÓ

    a VenARTio javaslata alapján

KLASSZIKUS, POLGÁRI ESKÜVŐ

Polgári esküvő

Nincs két egyforma, férfi és nő közötti kapcsolat. Mindketten indultatok valamilyen családi kötelékből, ahol a szülők és az idősebb generáció már sokszor elmesélték Nektek saját esküvőjük történetét. Hallgassátok meg őket, hátha a hagyományokat megtartva Ti is egy klasszikus polgári esküvőt képzeltek el. Házasságkötő terem falai, polgári és templomi szertartás, majd utána egy étterem, ahol a szokásos esküvői menüt készítik. A mulatsághoz élőzene illik, az adja meg a hangulatát az egésznek, természetesen előre megbeszélt, általatok választott zenékkel.

ROMANTIKUS ESKÜVŐ

Polgári esküvő

Biztos, hogy korábban a család legidősebb tagjaitól, az ük- és dédszülőktől hallottatok már fényűző, habos-babos ruhákról, uszályról, hosszú fátyolról, vagy láttátok őket megsárgult, régi fényképeken. Kutassátok csak elő ezeket a megkopott fotókat! Tisztelegnétek a felmenők emléke előtt, ha hasonló ruhában, egy kastélyban vagy kúriában tartanátok az esküvőt. Ilyenkor elegáns körasztalokkal terítünk, a dekoratőr élő virágokban gondolkodik és kerüli mindazt, ami mű és nem illeszkedik az adott hely szelleméhez. Itt igazán helye van annak, hogy a menyasszonyt rózsaszirom-eső fogadja. Ezt a stílust hívjuk úgy, hogy egy letűnt nemesi korszak romantikája, azaz romantikus stílus.

VÍZPARTI ESKÜVŐ

polgári esküvő

Vízparti esküvő a Duna partján? A Balatonnál? Netán a tengerparton, Hawaiin? Miért ne? A lényeg itt a könnyedség és a lazaság. A menyasszony egy egyedi tervezésű nyári esküvői ruhát rendelhet magának, olyat, amit még nem is látott senkin. A vőlegény bármilyen világos árnyalatú, bő inget és hozzá illő laza nadrágot viselhet. Az öltönyös-nyakkendős, „karót nyelt” öltözet nem is illene ide. Mindenhol növények és a természet köszön vissza. Különleges tengeri kagylók, a víz által simára csiszolt tengeri kavicsok a dekorációban. A felöltöztetett szék is olyan, mintha hínárokkal lenne bevonva. Miután besötétedett, a teret fáklyák világítják meg. Elmaradhatatlan a szokásos hawaii nyakék, amit minden vendég megkap megérkezéskor. Mindezt a Balatonnál és a Duna partján is eljátszhatjátok a saját esküvőtökön.

HOLLYWOODI ESKÜVŐ

polgári esküvő

Úgy robbannátok be a vendégek elé, akár a hollywoodi filmcsillagok a vörös szőnyegen? Ha erős karakterű, szerepelni vágyó személyiségűek vagytok, a díva és macsó megjelenés első számú választás lehet számotokra. Mindezt érezni fogjuk már az első beszélgetéskor. Itt helye lehet annak, hogy az ifjú pár helikopterrel érkezzen meg. A menyasszony ruháját tollak suhanása, megvillanó drágakövek csillogása és elragadtatott sóhajok kísérik, a vőlegény pedig sármjával magára szegez minden női tekintetet, ahogy belép a vendégek elé. Helyszínként ekkor egy nagyon elegáns rendezvénytermet, egy hajót, vagy egy 4-5 csillagos szálloda éttermét javasoljuk. A catering filmcsillagok neveivel illeti az esküvői menüsort. A dekorációban valami egyedi és nagyon különleges kell, hogy megjelenjen, például egzotikus virágokból készült asztaldísz, kötelező a fény és a ragyogás. Nem lehetetlen, hogy mindezt filmes reflektorok világítják meg.

VINTAGE ESKÜVŐ

polgári esküvő

Ki ne gondolná azt, hogy a századelő a jelenkorhoz képest idillikus volt? Vajon miért nem akkor éltünk és rendeztünk esküvőt? A felmenők idejét a viktoriánus angliai vonalon vintage esküvői stílusnak nevezik. Ugorjunk csak vissza az időben kicsit, mondjuk úgy 120-130 évet! Vidéken lovas kocsit, a fővárosban pedig lóvasutat használtak utazáshoz, tömegközlekedéshez. A férfiaknál a szivarok és pipák élik reneszánszukat, nem is férfi, akinek nincs ilyen hobbija. Így az esküvő helyszínén akár egy szivarsarok is berendezhető, kizárólag a szabadban, csak a férfiak számára. A fővárosban a híres kávéházak hangulata és ennek zsibongó hangzavara lüktet. Színek, vidámság, játékosság. Sem a vőlegény, sem a menyasszony ruhája nem fehér, hanem a fehérséget megtörő színek dominálnak, buggyos ujjak, szalagok. A ruházatotokat a Ti saját színeitekkel (szemszín, bőrszín, hajszín) érdemes összehangolni. A legfontosabb, hogy rengeteg csipke lesz a ruhán és a dekorációban is. Hajfonatok a kontyokban, vagy ha igazán autentikusak akarunk maradni, akkor az angol Gibbson lányok századelőn tündöklő hajdivatja a helyes választás. De érdemes a franciák divatját is megvizsgálni ezen időszakból. Az esküvő helyszíne nagyságától függően lehet akár egy századelőből megmaradt kávéház, vagy egy csodás bálterem is.